24 May 2012

9,8,7,6,5,4,3,2,1.....

hari semakin dekat. setiap hari dok belek benda yang same je. 1st time seumur hidup. dua family bertemu. adoi~ harap2 semua berjalan lancar. tp aku pelik gak. asal adik2 aku yg xcited? aku plak nerbes? huhu. xsabor nak dpt bakal brother in law la tuh.

so, last week sibuk mencari semua barang2. habis 1 pekan ipoh kami pusing. hopefully xda pape yang akan tertinggal.

checklist
1. Cincin - Done! (poh kong)
2. Bakul & Accessories - Done! (vr star)
3. Macarons & Dipped Apples - Done! (ipohhomemadechoc)
4. Kain - Done! (nagoya je..sbb so so so much better than jakell)

and en. leftenan muda xabis2 belek2 kete baru diew HONDA CIVIC. yela2 tau la cun. masuk2 je kete dah rupe panggung wayang. luas! sampai kan bawak kete pon dah senget badan sebelah eh? hahaha tak baek riak. :p tp besela org melayu, bila tgk young man bawak kete beso, mesti jeling semacam sambil wat muke xpuas hati. mesti dlm hati diew ada ckp

'eleh, mesti pinjam kete bapak diew la tuh'
hahahaha ko jeles apehal? my leftenan muda ada, ko ada ke? lalalalala~

cakap pasal JAKELL, yes memang memula nak beli kain kat situ. price RM550 for 1 whole set utk lelaki+perempuan. sgt okey la harga diew. sbb kite akan dpt 2m lace + 4m lining + 4 m bj lelaki. tp yg x best nye design and colour diew. hurm xda yg cantik langsung. thanx God aku dah habis ronda 1 pekan ipoh sebelum tuh dok mencari kain. sebenarnye kain pilihan ada kat KAMDAR. which is french lace bunga besar2 dan rapat2. really nice. tp sedey nye 2nd time aku datang kain tuh dah hilang. xda langsung kat kedai tuh da. en.leftenan muda ckp kain tuh xda org nak sgt beli. tp buktinya, semua org rebutkan kain tu. uwaaaaaaaaa~ sangat cantik and warna sgt menepati majlis. tp apekan daya rezeki xda.

frech lace : bunga besar+rapat = ringan

frech lace material diew ringan than crochet lace. tp myb rezeki aku dapat crochet lace je. so, beli la kat NAGOYA. design more more better than design kat JAKELL. harga usah ckp la. sgt la berpatutan. so, aku beli 2.5m crochet lace + 4m chiffon + 4m crepe + 4m baju melayu. bile tgk balik mcm banyak je kan meter2 kain yg aku beli. hahaha mmg sengaja nak ada lebihan kain. sbb ada next project untuk lebihan kain for baju my sister. wait and see. :)

crochet lace : bunga besar+rapat = berat sedikit

and the best part, en.leftenan muda lamar aku kat secret receipe kat jusco sec 18 . panjang gak ayat2 mengayatnye. sampai naek blushing muke sbb pekerja kat secret receipe tuh senyum2 tgk gelagat kami. picture? langsung terlupe nak snap. sbb malu smpai makan pon tersipu2. 


*p/s: countdown for 2hb.june.2012 (berdebar)

1 org conteng di jamban:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts with Thumbnails