29 July 2010

i love her but i'm not lesbi

Rasanya dah ramai orang tahu lagu Mizz Nina yang tengah meletup sekarang nie. Aku pun suka dengar lagu tu. Rentak diew catchy. Tuh tandanya Malaysia boleh. Bagus gak la ada orang Malaysia yang mampu bawakan lagu ni. Tapi bukan semua pihak sukakan Mizz Nina dan lagu nya, semalam je aku ada terbaca komen orangorang yang tak puas hati dengan lirik lagu ni. Katanya lirik lagu tuh agak kurang sopan dan menjatuhkan maruah seorang gadis Melayu. Jadi nak tanya pendapat pembaca blog cikputputstories ni, mana tau ada yang boleh bagi feedback yang bernas. (blog aku nih ada ke pembaca? Hahaha)

she's gorgeous aite? :)
uh! i love her. 

Sedikit tentang latar belakang Mizz Nina. Nama sebenar nya adalah Shazrina Azman, namun dia terbawa-bawa dengan arus hip hop yang diawali dengan menganggotai grup Teh Tarik Crew. Dia dikenali dengan nama Mizz Nina, sesuai dengan gayanya yang sentiasa tampak segar dan remaja. Berusia 30 tahun. (uh! tp muka diew mcm 20+ je) Merupakan anak bongsu Pengerusi Kumpulan AmBank Berhad, Tan Sri Azman Hashim. (anak jutawan tu. package lengkap!!!) Melihat secara kasar, Nina mempunyai hubungan rapat dengan vokalis terkenal group Hujan, Noh.



mizz nina feat colby o'donis - what you waiting for

Chorus (Colby)
Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for
Chorus (Mizz Nina)
Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all yours
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for
(Colby)
It’s your birthday so tell me what you wanna do
(Mizz Nina)
It’s my birthday I really wanna get with you
(Colby)
Drop the beat now and baby we can get it started
(Mizz Nina)
We’ll go insane and take it to the after party
(Colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name oh yeah
(Mizz Nina)
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name
(Colby)
Ok and what’s your game
Hey baby what’s your game
(Mizz Nina)
Ok I like to play
I I like to play ay
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)
Verse
(Colby)
Hey sexy girl from Kuala la la Lumpur
(Mizz Nina)
Hey baby that’s me
I’ll be on the dancefloor
(Colby)
I got chu a surprise
We’re poppin up in VIP
(Mizz Nina)
And if I ask nice can I take you home with me
Ulang Verse 2X
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)
(Colby)
Baby let’s get crazy
Come on loose control ol ol
(Mizz Nina)
We’re gonna tear up the after party
I know you want some more oh oh oh
(Colby)
I wanna see ya work that body
Drop it down real low low low
(Mizz Nina)
Hey baby come and get me
Tell me what chu what chu
What chu waiting for
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)

comment dari Mizz Nina


"Lagu itu dihasilkan untuk hiburan semata-mata. Ia hanyalah sebuah lagu tentang kemeriahan hidup dan pesta muda-mudi yang penuh warna-warni dan kegembiraan. Memang saya akui liriknya agak ‘nakal’ tapi ia hanya cerita dalam lagu itu. Bukannya saya ingin mendorong masyarakat untuk melakukan seperti mana dalam lagu itu. Ia hanyalah sebuah lagu dan tidak lebih daripada itu"

"Mungkin ada yang menganggap saya sengaja ingin memprovokasi khalayak dengan lirik lagu yang begitu tapi bagi saya ia hanyalah sebuah lagu. Saya tidak fikir orang ramai akan terpengaruh atau menganggap saya menggalakkan atau mengagungkan gaya hidup masyarakat Barat pula. Saya harap masyarakat dapat menerima lagu itu dan muzik saya seadanya. Nikmatilah ia sebagai bentuk hiburan dan tanpa prejudis"


16 org conteng di jamban:

royal joe budu said...

bole thn..!

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tak kenal langsung kat si nina nih lah..kalau azharina kenal lah...

Candy Dandy said...

haha same ah tak kenal langsung .

*tak tahu dunia luar betul puteri ni. Sadis kan saya :(

Wan_hazel said...

wan minat kat lagu nie..tak salah law wat lagu camtu...kat sarawak artis seangkatan ngan wan underground ade gak wat lagu mengenai pil/mabok2..n tu hanya lagu je..tak de pun kene mengene ngan life..hiburan semata mata..biasa lah dalam hidup nie..ade yg suka n ada yg tak suka... law lagu izinkan ku pergi..betul2 ke dia pergi??/

tak gitu cikput...??hehhe

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

royal joe budu : hehehe~ cantik aite? suke2..muke mix.. :)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

cik aidacomei : haaa~ skunk dah kenal aite..put pon br je tahu..

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

candy : tuh la..put pon slalu dgr lagu je..la nih br bulat2 mata bila tahu penyanyi diew org Msia..

mula2 mcm tak caya je..sbb nmpk mcm iras2 nicole (pcd)..

bila selidik latar belakang, mmg sah org Msia..

huhu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

wan : betol2..itu hanya lagu..terpulang pd individu nak menilai mcm maner..nak ke arah positif atau tak..

setuju dgn wan 109% ....ngeee~

Candy Dandy said...

ouh yg kat radio era semalam. ramai ckp dia ni reti ke ckp melayu. haahhahaa. muka macam orang barat kan . cara pakaian pun. ehem

Cheno said...

put, camne wat bakcground kecik tuu.
yg ko letak coment mizz nina pasal lagu die.
comel.tutorial sket.eheh

Afiq Din said...

mizz nina mmg cun...

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

candy : reti la syg..hari tu msuk tv diew ckp melayu..but myb diew lebey selesa ckp english mcm si tiz zakiah+amani+aleeya..huhuhu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

cheno : syg...semua tutorial ada kat sidebar put..nnt kelik je k :)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

afiq din : hoyeaaah! betol2..sy pon terpikat :)

Hamzah Ian said...

best jgk minah ni.. takde nye lesbo kalo minat artis..

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

hamzah: mizz nina mmg best :)..ngeee~

Related Posts with Thumbnails