20 August 2010

sibuk sibuk sibuk sampai demam terok


Nih la sebabnya kenapa aku skunk jarang meng'update' blog. sibuk keje. keje plak tak tentu masa. kadangkadang 24jam muka aku la kat dlm 7e tu. dah macam mata panda dah sebab tak tido seharian. tp 7e ni walaupon aku keje tgh2 mlm buta until keesokkan pagi nye, aku akan dikurung dalam balang kaca ditemani oleh makanan dan minuman yang bnyak. memang best. so, tak da takot sangat bila terfikir soal dirompak. sebab awal2 lagi dah kne kurung. so kalo orang mau order, just mintak dr kaunter khas di dinding kaca je. tp aku keje kat sini tak sampai sebulan pon, sebab my parent tak bg. bahaya katanye. anak dara tak elok keje dan keluar rumah malam2 (ewah2!!) yang paling teroknye waktu nak dekat2 puasa tuh mata aku tak henti asyik tgk slurpee oren and pape je air oren dlm esbok tu. yup!! kelemahan aku memang air oren. dr kecik smpai beso bila nmpk air oren mesti aku jd sawan. (sawan nak minum smpai kembong) ish3~

*

*

*
kemudian bertukar pulak ke

kat sini keje pon ikot mase nye. dari pukul 10am-10am(with ot), 10am-7pm(xda ot) dan 1pm-10am(xda ot). selalunye aku wat yg ada ot. pukul 7pm-10pm tu bukan lama pon dok kelip2 mata je. keje kat sini tak la terok. okey2 je. cuma skunk ni kan tgh musim perayaan. so org mmg ramai la. mcam2 kerenah kne layan. ada gak bnyk kata2 sinis yg aku dgr. dr customer, dari rakan sekerja sendiri, diorng ingat keje kat shopping complex ni hina sgt ke? aku jenis tak memilih keje, even aku ada HND in QS pon aku tak kisah kalo nak keje sebagai promoter, kerani, pam minyak. bagi aku, yg penting rezeki tu halal. bila kerja di dlm shopping complex ni opcos la aircond 24hour dan sebab tu la aku mula demam,batuk n selsema. best gak kalo cuti ni. dapat gak aku update blog aku.hehehe~ abah pernah cakap, yang aku ni lebey seswai keje kat site construction dgn mat2 bangla dan indon tu. YE abah! anak mu setuju 100%. wahahaha~




*rindu nak keje sebagai surveyor semula.huuuuuu~

12 org conteng di jamban:

ejum said...

rajinnya awk berkerja... :)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

ejum: busan dok rumah :)

velasrizal said...

xpe yg penting rezeki halal..

Harga Kuih Muih Terkini !

Puteri Nurhafizah said...

eh cikputput . gmbr bilion tuh cari google ker ? tuh kat manjung kot .

Amirrah Zawani said...

peminat setia air oren la ni yea..

zyra said...

adik... sibuk, sibuk jugak.. kesihatan musti mau jaga... take care, aite!

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

velasrizal: betol2~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

puteri nurhafizah: ye syg..cr kat google..

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

mirrah: opcos dear.. :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

kak zyra: hurm..biasa la kak keje bnyk and snggup wat ot dgn harapan mampu lupekan diew.. :(

Tomato Gurl's Life said...

rajinnya kerja...tapi rajin2 pun kena jaga kesihatan ye cik puput...lama dah cik putput xjenguk cik tom..rupa2nya bz..huhu

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

tomato : sorry dear..busy skit..nnt ada ms put jenguk2 ya :)

Related Posts with Thumbnails