20 April 2010

tiket masuk

Haaa ambik kau. Umur dah 22tahun baru dapat tiket masuk percuma kelab bogel eh blogger :p. Lambat daftar kelab sebab tak cukup tinggi nak gelek di tiang. Peewiit!! Dulu cikgu ajar menulis, tak mahu ikut, duduk kat belakang sambil kurek hidung. Pastu jentik kat kawan sekeliling. Bila menulis, huruf jadi begitu seksis sebab masa kecik ibu nak bedung tangan, aku degil nak tunjuk peace. Sekarang apadahal, tangan tak bedung pon lancar tekan punat kunciboard dessy.

Cait! ckp penulis cerita. Last2 otak berkulat tahu nak cerita apa. SEDIA! sekarang dah siap kikis kulat dikepala. Cerita boley dimulakan. Label cerita yang sengaja dicoret, cerita dongeng, tak dongeng, dugong dan tonggeng. Yang penting, aku cerita, kau dengar. Ada ke blogger versi suara untuk didengar? Owh abaikan. Aku tahu kau mesti nak rampas tahta aku, mesti nak ganti aku jadi penulis cerita bila nafsu kau tahap perogol, kau boley conteng di jamban kelab okey. Jangan rebut2. Jamban kelab free, tak ada charge tambahan. Sekarang kau boley sorak kegembiraan. Hunga!Hunga!

Kau boleh soal selidik aku kat jamban kelab sebab aku tahu sesi perlontaran identity ni tak seberapa nak lancar. Dessy aku berdebu. Broadband aku pulakberkecai. Kecian nak press dia send bebanyak patah perkataan ni. OKEY aku tipu. Ibu aku pesan, tetamu mesti dilayan walaupon tetamu tu tak diundang. Tapi sekarang kalau tetamu seperti abangla2 yang bertandang di luar pagar. Usah la kau tergedik2 nak tunjuk kaki kau yang berbulu tu pada mereka. Bahaya2 nanti dicukur semua bulu kau. HAHAHA.

Okey aku nk jadi mulut tempayan sekarang. Selepas dihitung 3 hari 3 malam family aku ada 6 orang semuanya. Boss Besar namanye Pacik Megat and his darling namanye Mem Besar. Aku, si PenulisCerita a.k.a Cik Rusrus selaku anak 1st yang merangkap jawatan Mandor tanpa gaji dirumah. 2nd my sista Cik Bootbut pemegang jawatan pembasuh pinggan. 3rd my sista, Cik Debdeb selaku D.B.I dirumah, dengan adanya kamo takkan berlaku pembaziran makanan dan kami sangat menghargai. terima kasih daun keladi. and lastly my brotha Ipan Tamtam pemenang kulit paling hitam 9kali berturut di rumah. Oh dan tidak lupa 2 binatang berekor dirumah pemakan biskut Rm8.00 paling setia, Mista Laclac and Pokpok. Kau ni memang tak puas hati kalau tak ada oleole kan? Nah ambik! Cekedis dan cukelat buat kau orang kudap2. Sila tatap sampai nightmare. :p

Hyperactive girls

Mem Besar and Pacik Megat best parent ever!

Cik Bootbut, Cik Debdeb and Ipan Tamtam

4 org conteng di jamban:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

welkam to dunia blogger..

akusipenuliscerita said...

mekaseh :)

GURU BESAR LYD a.k.a MAKCIK LYD said...

weii put..aku x tau pn ujud nyer gmbr kite kat krusi umah frh tu..huhuhu

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

lyd: ada la wei pic tu..ko yg tak mintak kat diorg sapa suh..huhu~

Related Posts with Thumbnails