09 May 2010

contest : best vacation photo by mekchu

Yehaaaaaa~ Untuk kali ini, contest telah dianjurkan oleh macik mekchu, dan tajuknya ialah best vacation photo. Bagi yang suka ber'vacation' dan ber'snapping' photo, mesti kau orang ada banyak gambar2 menarik sewaktu ber'vacation' kan?  Tarikh tutup contest ini adalah pada duapulohmeiduaribusepuloh. Jadi sesiapa yang ada banyak koleksi gambar2 vacation, jangan lepaskan peluang untuk merajinkan diri men'join'ning dan menyahut cabaran contest yang dianjurkan oleh macik mekchu ini ye :)


Suka sangat menceburkan diri dengan kawan2, terutama kalau ada aktiviti 3in1seperti vacation,camping dan berhiking. Bak kata orang, 'jauh perjalanan luas biji mata permandangan' dan jimat perbelanjaan sebab dapat buat 3in1 aktiviti serentak :p. Paling aku suka, kalau pergi vacation yang berunsurkan camping dan hiking, ke hutanhutan dan waterfall di Malaysia. Selalu nya aku akan join aktiviti begini dengan ahli Chelong Chelong The Group (CCTG) dan aktiviti utama group ini adalah waterfall hunters. Boleh dikatakan banyak jugak la waterfall yang telah kami jadikan tawanan tawan :p. Bila dah ada aktiviti opcos la mesti ada gambargambar kenangkenangan kan? so gambargambar dibawah adalah sebagai menyahut seruan contest oleh macik mekchu. Sila tatap sampai lebam :)

Nama Glemer: Cik Putput
Tempat: Sungai Lepuh, Selangor
Tarikh: 13 - 14 Jun 2009 
Seramai 23 org manusia
Start tracking pukul 10.00am sampai pukul 1.30pm :)
Turun bawah pukul 1.00pm sampai bwh 2.30pm.
1. berbaris mengikut ketinggian untuk melintas titi kayu reput
2. bila dah tigajam setengah mendaki akhir nye sampai, dan teros terjun waterfall :) weee~
3. snapsnap before pulang keesokkan harinya :D


Nama Glemer: Cik Putput
Tempat: Air Terjun Bekelah (tingkat 7 tau), Pahang
Tarikh: 10 - 12 July 2009
Seramai 23 org manusia
Start tracking pukul 4.00am sampai pukul 7.40am :)
Turun bawah pukul 1.00pm sampai bwh 2.30pm
 1. sangat mencabar bila ber'snapsnap' diatas batu. takut jatuh.sangat2 curam
 2. snapsnap before bergerak turun
3. ber'snapsnap' dipintu masuk sebelum pulang 



*panas montot sebab dah lamer tak beraktiviti semula :p

6 org conteng di jamban:

mama zharfan said...

salam ziarahh...sambil tgk pic ur contest enrty :)

Nur -al- Ain said...

wooo, sume bertenage mase ni, sure balik sume tak bertenage ;p nice pix

Cik Putput said...

mama zharfan: mekaceh sudi singgah..jum la join sekali contest tu :)

Cik Putput said...

ain: hahaha..tahu xpe..bile balik semua jalan mcm robot..sakit badan owh.. :)

churalliya said...

wah.. entry telah ditatap :)

tq join contest.. rajin2 jenguk utk berita terkini

-checked my mekchu-

Cik Putput said...

mekchu : mekaseh..belog anda akan sentiasa di skodeng :)

Related Posts with Thumbnails