04 August 2010

dengan besar hatinye dijemput semua warga blogger dan sahabat handai datang ke majlis pernikahan saya pada hari sabtu nanti

1. cantik kan my kad jemputan? 
ditempah khas dan handmade okeh
(amaran keras --> jangan nak tiru!!)

2. what about my wedding dress? hitam for night and white for nikah. actually ada lg 2 dress pilihan hati. tp lastlast kene pilih SATU DRESS je. jimatjimat. tak kuasa aku nak bazirbazir. bazir itu amalan setan. aku takda pelamin and bersandingsanding okeh. not my taste. nikah, kenduri, bukak hadiah, potong kek, snap2 foto cukup. nak sandingsanding jadi patung aku takmo.
(amaran keras --> jangan nak tiru!!)

3. black and white theme. nampak sedap aite?
control air liur yang meleleh tu. aku nampak.
(amaran keras --> jangan nak tiru!!) 
 4. haaaaaaa~ peeewit!! amacam??? ada brand tak?
okeh pentas ni takda brand pon. bukan brand ayamas, gucci, prada dan etc. tengoktengok!! belom lagi hari sabtu, tapi pentas dah hampir siap. kan aku dah ckp, memang pernikahan aku takda pelamin. aku takmo jd patung dan direnjisrenjis. ingat aku pokok? naek botak kepala org yang uruskan pentas tu, ye la tak pernahpernah buat pentas nikah, selalu wat pelamin je, lastlast ambik kau. memang ai sayang yu lebey akak sally a.k.a saleh.
(amaran keras --> jangan nak tiru!!)

*

*

*

So sekali lagi dijemput semua warga blogger dan sahabat handai datang ke majlis pernikahan aku ye pada sabtu nanti. Jangan risau nasi tak cukup ke, lauk tak cukup ke, goodies beg tak cukup ke, sebab semua dah terkira. Bawak la anakanak, anak kucing sekalipon memeriahkan majlis ni nanti. Jamin cukup punye. Sebab dah tempah 3000 tempat duduk. Ewah, kau cik putput, kenduri dah mengalahkan artis ye. Kau ingat kau to vogue sangat ke sampai semua nak datang kenduri kau? (ada aku kisah) Weiwei. Ibu aku bagitau, kalo pernikahan anak sulung atau anak bongsu dalam sesebuah keluarga tu memang ramai orang akan datang. Sebab nye? aku pon tak tau.

Tetapi...
Calon lelaki nye belom cukup dewasa. Macam mane nak nikah ni? 
Maknanye.  
Maknanye.  
Maknanye.  
Maknanye  
aku kene tangguhkan dulu la pernikahan ni. Aloh, kejam betol la!!!! Nak nikah!!! (haish gedix sungguh)
Uwaaaaaaaaaaa~ 
Tengoktengok!! aku dah boleh nikah. calon lelaki je tak boleh nikah lagi sebab diew masih kanakkanak sunquick lagi. Belom matang. rosak. rosak. huuuuu~


*kawankawan harap maaf dan mohon ampun ye. Pernikahan aku telah ditangguhkan. mungkin 2013 aku akan jemput kalian semula. Sila hadiri pernikahan orang laen dahulu ye pada sabtu ni :) (credit to incik DanielZainPhotography dan incik google)

42 org conteng di jamban:

cik panadol said...

sengal la ko...bru plan nk g mkn nasik minyak...

cik aiLebiu said...

hahaha..ingat dah jadi tadi..mmg grand habis...

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

cik panadol: aik..aik..aik..nnt ye 2013 nnt dijemput semula..wahahaha~

farra8979 said...

lor, ingatkan betul la td..

tiafazunia said...

cettt!
tertipuuu gua!
:)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

cik ailebiu: hahahaha~ tuh la tetibe pengantin lelaki tak cukop umor nak nikah..hurmm kne tangguhkan la..huuu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

farra: hohoho nnt sy jemput semula ye bila pengantin lelaki da cukop umo.. :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

tia: wargahahahahaha~ ner de tipu..betol oh pengantin laki tak cukup umor lagi..maner ley nikah..huuuu~

aliesha kirana said...

haha...best2..xpe cikputput..plan je dr skrg..hhohohoh...

meh layan *~Citra Hati Aliesha Kirana~* pulak...

xpun baca karya *~Dari Tinta Aliesha Kirana~*

echah mashuri said...

huhuhu.....xdpt jugek mkn nsi mnyk:)

lyd said...

acik putput...ko rasa nk kena pelangkung ke kena kiss ngan aku...
adehh..berderau drh makcik tau...dlm ati aku biar betoi bdk ni..baik baca abis dulu...agak dh benda ni berlaku..hahah..x per2 biar aku hebah kn kat bh ngan frh n bebdk yg lain..grenti diaorg pn terperanjat..hahahah

lyd said...

chop2..maknanya aku x leh kawen lg lah..jauhnye lg nk tunggu 25...lg 4 thn jauhnye lg....huhuhu

maCy said...

ahahah.. masalah betul.,ki3

Mohamad Nur Hidayat said...

adess 2013 lambat lagi la

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

aliesha : betol2x rancang dr skunk..hohoho :)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

echah: nnt 2013 dijemput ye...huhuhu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

lyd : hahahahahaha~ bluek!! haaa g la hebah kan kat farah n bh..mesti diorg terkejot berok.. :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

lyd: deyyyy macik..ko tgk tuh umur laki la..umur pompuan 20 dah ley kawen.. :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

macy : huuuuuuuuuu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

m.n.hidayat: takpe2 tutop celik tutop celik mata dah 2013..buat masa ni p makan kenduri org laen dulu ye..
hohohohoho~

Bit Zamri said...

lorh ingatkan betul tadi...

pilotHans said...

aa huh...u got me! haha...br teringat owh nak bagi ape plak kt cik adik ni...hahah.....i was the one who read from A-Z..haha...but nice one..laki 25? omg! daa due daa ni! haha..ppuan 20? gile fresh! haha....

i believe ur time will come, so just hang on n chill ^_^

p/s x sabar nak kawin rupenye dak ni..haha

Pinky Pixie said...

excited da bace td.. ingatkan real reward ler.. kehkeh..
terkena juga~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

bit zamri : hahahaha..tu slh kan lelaki tu..tak cukup umur meh..huuuu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

pilothans: owh mau dtg majlis sy? siap boleh pk mau kasi sy hadiah eh? huhuhu~ terharu nye..nnt pasti dijemput bila tibe mase nye okeh..

p/s: saper yg tak suke nikah? wahahaha~ :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

pinky pixie : ngeeee~ jgn slh kan sy ye..hokhokhok

Amirrah Zawani said...

berangan lebih ni..
sabar2 yea..nti kalo betol2 kawen jgn lupa jemput yea ;)

Wan_hazel said...

hahhahaa....apelah put nie...wan dah nak beli tiket kapal terbang nie..haahah..tggu lah ooo..nanti kawen kgak lah put tu..hehehe

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha.. ingatkan nak kawen betul dah td. siap nak ucap congrats lagi.. hihi =P

eh.. mana jumpa papan tanda suh nikah awal ni? adeh!

semoga cepat kawen. err..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ahahahaa~ put memang tau.. hearth attack org..

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

mirra: ner de berangan yunk..hohoho pasti la kamo dijemput :p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

wan: hahahaha~ wan tertipu eh? huhuhu~ padan muke wan terkene..dulu put yg terkene pasal korea tu..hohoho~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

asada: entah..dekat indon kot papan tanda tu..huhuhu~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

sue: ampun..ampun..ampun..hahahaha~

nizamsani said...

Tahniah.

Stargone said...

3,000 orang punya makan ek. saya sorang boleh abiskan tu. :D

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

nizamsani : taniah untuk apew ye? hehehe~

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

stargone : hohohoho~ nih kene pk 10x nak jemput awk tau tak nih..wahahahaha~

SarahSyahira said...

ingat kan betol tadi. he. baru nak pergi :-p
anyway comel blog awk :-p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

sarah: haaa~betol2 mmg mcm nih la nnt majlis sy..tp tarikh diew kne tunda..nak wat mcm maner calon lelaki tak matang lg...huhuhu
thanx neway :)

Uncle said...

Salam semua..Jemput ke tertatak saya :D

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

uncle: w'slm..akan hadir di teratak uncle ya.. :)

Related Posts with Thumbnails